Kosten besparen door preventief onderhoud van uw HVAC

Iris TBS HVAC
23 oktober 2020

In onze blog over het belang van HVAC voor het welzijn op het werk kan u al lezen dat een goed functionerende klimaatregeling op kantoor een positieve impact heeft op het welzijn van uw werknemers. Om HVAC-installaties steeds up-to-date te houden en naar behoren te laten werken, kiezen heel wat bedrijven voor een preventieve aanpak van het onderhoud. Een dergelijke preventief onderhoud van uw HVAC is immers niet alleen een stuk ecologischer en gezonder, maar zorgt tevens voor een beduidende vermindering in uw structurele uitgaven.
In deze blog geven we u graag meer uitleg over hoe een preventief onderhoud van uw HVAC een stevige kostenbesparing kan betekenen voor uw bedrijf.

Uitstel aankoop nieuwe HVAC-installaties of onderdelen

Net zoals dat gaat bij alle toestellen die u gebruikt, zijn ook HVAC-installaties onderhevig aan slijtage of defecten, zeker wanneer u te veel tijd tussen verschillende onderhoudsbeurten laat. Dit nalatige onderhoud van uw HVAC kan dan ook al gauw leiden tot een stevig kostenplaatje omdat u nieuwe onderdelen dient aan te kopen of in het slechtste geval zelfs een geheel nieuwe HVAC.

Om deze kosten zoveel mogelijk te vermijden of uit te stellen is een preventief onderhoud van uw HVAC-installaties de oplossing bij uitstek. De toestellen worden op regelmatige tijdstippen volledig nagekeken, gereinigd en opnieuw correct afgesteld. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw HVAC waardoor u uw uitgaven beduidend kan verminderen.

Verhoogde productiviteit door verminderde storingen van uw HVAC

Niets zo vervelend als uw HVAC-installaties die het plots laten afweten door een panne. Uw medewerkers merken meteen een verschil in klimaatregeling, luchtkwaliteit, zuurstofregeling en temperatuur wat een sterke impact heeft op de productiviteit. Werknemers kunnen namelijk ziek worden van onzuivere luchtcirculatie of zich niet meer comfortabel voelen om hun werk naar behoren uit te voeren op kantoor.

Om de productiviteit binnen uw bedrijf steeds op peil te houden, kan u uw HVAC best op regelmatige tijdstippen laten onderhouden om zo een defect te vermijden. U werknemers zullen u niet alleen dankbaar zijn, uw bedrijf zal ook optimaal blijven werken.

onderhous TBS iris

Verlaagde energiekosten door efficiëntere werking van uw HVAC-toestellen

HVAC-toestellen die niet voldoende onderhouden worden, bijvoorbeeld door een overdaad aan stof dat vastzit, een foute afstelling of een onderdeel dat door slijtage minder goed functioneert, verbruiken meer energie om optimaal te kunnen werken. Zelfs tot zo’n 30% meer energie dan een HVAC-installatie dat door preventief onderhoud verzorgd wordt. Op het eerste zicht misschien niet zo’n probleem tot u uw maandelijkse energiefactuur toegestuurd krijgt natuurlijk.

Preventief onderhoud van uw HVAC kan dan ook een enorme impact hebben op uw maandelijkse energie-uitgaven want uw toestellen blijven zo efficiënt en optimaal mogelijk functioneren zonder extra energie te moeten verbruiken. Merkt u dus dat uw HVAC-toestellen beduidend meer energie verbruiken? Dan is het aangewezen om uw HVAC-regeling na te laten kijken en een preventief onderhoud in te plannen.

Nog een kleine kanttekening: heel wat HVAC-fabrikanten vragen een bewijs van jaarlijks onderhoud indien u hen om een reparatie vraagt onder garantie. Indien u uw HVAC-installaties niet tijdig hebt laten onderhouden, vervalt de garantie vaak. Een reden te meer om over te schakelen naar een preventief onderhoud voor uw HVAC.

Iris TBS biedt bedrijven de nodige services omtrent preventief onderhoud van HVAC-installaties. Alle toestellen worden zorgvuldig nagekeken, gereinigd, afgeregeld en gemeten voor een optimale en langdurige werking. Daarnaast staan we ook steeds voor u klaar met het nodige advies inzake uw HVAC-regeling en kan u altijd bij ons terecht voor herstellingen en spoedtussenkomsten. Onze helpdesk biedt 24/24u oplossingen voor spoedinterventies door gespecialiseerde techniekers.

Bent u op zoek naar een professionele partner voor het installeren en preventief onderhoud van uw HVAC-toestellen? Neem dan snel contact op met ons! We bekijken samen met u de verschillende mogelijkheden.