Over Iris

 • Geïntegreerd aanbod: Iris biedt een waaier aan geïntegreerde facilitaire en industriële diensten aan met één aanspreekpunt dat alle diensten coördineert, met een snellere uitvoering en lagere kosten als resultaat.
 • Multisectoriële expertise: Iris levert diensten aan zowel publieke als private klanten uit een veelheid aan sectoren en werkomgevingen.
 • Account management & projectbeheer: onze unieke aanpak bestaat uit een tandem tussen 2 verschillende operationele functies om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen zowel op het vlak van onderhoudscontracten, projectbeheer als de uitvoering van de werken.
 • Lokale nabijheid: onze 12 regionale operationele kantoren bieden landelijke diensten met de nodige flexibiliteit en lokale expertise. Onze operationele teams zijn gevestigd in alle grote steden van het land.

Onze missie

Developing & maintaining impeccable premises  

Het perfect onderhouden van de werkplekken van onze klanten, ongeacht de omgeving, dat is onze missie. Of het nu gaat om gebouwen, groenvoorzieningen, infrastructuren of productiesites, wij zorgen ervoor dat de installaties van onze klanten in perfecte staat verkeren. De onroerende en industriële activa van onze klanten moeten onberispelijk onderhouden zijn.

Dankzij onze deskundigheid op het gebied van het onderhoud van gebouwen, technisch onderhoud, de aanleg en het onderhoud van groenvoorzieningen en het aanbrengen van coatings voor industriële installaties blijven uw activa in topconditie.

Onze visie

The trusted partner in bringing betterness to people’s premises

Een perfect onderhouden werkplek staat garant voor productiviteit, veiligheid en welzijn. Werken in een aangename en veilige omgeving verhoogt de productiviteit en de arbeidstevredenheid

Onze rol bestaat erin te zorgen voor gemoedsrust (worry-less) en welzijn (wellbeing), zodat de productiviteit van onze klanten optimaal is. Dit is de definitie van “Beterness”. Natuurlijk wordt Betterness bij onze klanten uitgedragen door ons personeel dat dagelijks bijdraagt aan het bevorderen van gemoedsrust en welzijn.

Iris wil de ENIGE vertrouwde partner zijn die Betterness op de werkvloer brengt. Door uw vertrouwde partner te zijn voor het onderhoud van uw vastgoed of industriële activa, kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en op het creëren van waarde daar waar het echt relevant is.

Betterness

Betterness betekent het creëren van positieve werkervaringen en het opbouwen van sterke relaties tussen de werknemers en de onderneming, maar ook het verbeteren van het werkgeluk en het algemeen welzijn, en daarnaast inzetten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Iris

Klantervaring – Better customer intimacy

Uw veiligheid, productiviteit en welzijn zijn de hoogste prioriteit van elke Iris medewerker. Onze experts zorgen ervoor dat uw werkplek onberispelijk is, ook in beleving en ervaring. Wij dragen bij tot het welzijn op de werkplek en versterken uw imago als werkgever.

betterness

Ervaring van medewerkers – Better people experience

Alle medewerkers van Iris zijn het gezicht van ons familiebedrijf en tevens ook de drijvende kracht achter het uitdragen van onze Betterness cultuur. Dat kan natuurlijk alleen als ook onze eigen medewerkers in een unieke en inspirerende omgeving kunnen werken. Daarom staan onze medewerkers centraal in onze strategie. Het is een plek waar iedereen kan groeien en waar het verschil wordt gemaakt door samen te werken. Wij omarmen en stimuleren diversiteit en inclusie en deze inclusieve werkorganisatie stelt onze mensen in staat zich verder te ontwikkelen en maakt onze werkplek creatiever, productiever en boeiender. Bij Iris krijgen mensen ondersteuning voor een langdurige carrière die zich in vele richtingen kan ontwikkelen.

over iris

Organisatorische ervaring – Better organization

We stimuleren de uitbouw van onze operationele expertise en werkbeleving door gebruik te maken van de laatste technologieën, tools en processen. De opgebouwde kennis en verzamelde data stellen ons in staat om samen met onze klanten de juiste balans te vinden tussen kwaliteit en efficiëntie, om hen zo de laagste kosten, operational excellence en beste werkmethoden aan te bieden.

Betterness team iris

Maatschappelijke ervaring – Better society

Bij Iris staan de mensen centraal. Onze voornaamste focus op duurzaamheid is dan ook de P van People. Als bedrijf speelt Iris een belangrijke maatschappelijke rol. Op de arbeidsmarkt stellen we kwetsbare groepen tewerk, met een grote verscheidenheid aan culturen, religies en nationaliteiten. Het verschaffen van fatsoenlijk en duurzaam werk aan deze bevolkingsgroep is één van de taken die wij al vele jaren vervullen. Wij handhaven ook een uitzonderlijk sociaal klimaat: de betrekkingen met onze sociale partners zijn transparant en respectvol en wij voeren een constructieve dialoog.

Onze waarden

Iris is een bedrijf dat gebouwd is op sterke waarden en die waarden bepalen onze bedrijfscultuur. We onderscheiden ons niet enkel van de massa omwille van wat we doen, maar ook omwille van de manier waarop we onze taken uitvoeren. Onze waarden zijn een belofte aan onze medewerkers en klanten, en ze staan centraal in alles wat we doen. 

icon

Ownership

Een duidelijk engagement en het nemen van verantwoordelijkheden

icon

Innovation

Innoveren en zich constant verbeteren

icon

Entrepreneurship

Ondernemen en zich overstijgen

icon

Partnership

Samenwerken

icon

Customer centricity

Oplossingen aanbrengen en klantentevredenheid

Belgisch familiebedrijf 

De groep Iris is een familiebedrijf opgericht in 1946 voor industriële schilderwerken. Ondertussen is het in België uitgegroeid tot één van de belangrijkste dienstverlenende bedrijven in facility management, industriële coatings, landscaping en technisch onderhoud.  

Iris biedt een breed gamma aan diensten aan zoals schoonmaak van kantoren en industriële ruimtes, aanleg en onderhoud van groene ruimtes, onderhoudswerken en kleine herstellingen, office management, industriële coatings, HVAC en technical maintenance.  

Met meer dan 3. 200 medewerkers op 12 verschillende locaties in België, bedient Iris duizenden klanten uit zowel de publieke als de private sector. 

Over Iris_Familiebedrijf

History

 • 1946

  1946Oprichting van Entreprises Iris, een onderneming voor industriële schilderwerken, vroeger een afdeling van GAZELEC (maatschappij voor de distributie van gas en elektriciteit). 

 • 1956

  Iris wordt een familieholding onder de leiding van Michel JANSSENS van der MAELEN.

 • 1978

  Oprichting van Belgian Business Services (BBS), een holding voor administratief beheer.

 • 1994

  1996Oprichting van Iris Cleaning Services met 20 bedienden en 800 arbeiders.

 • 1995

  Patrick JANSSENS van der MAELEN volgt zijn vader op en neemt de leiding over.

 • 1996

  IRIS Cleaning Services behaalt het ISO 9002-certificaat

 • 2001

  Partnership en co-oprichting van European Customer Services (ECS) in de schoonmaaksector.

 • 2004

  Oprichting van Iris Greencare, groenvoorziening.

 • 2005

  Uitbreiding van diensten bij Cleaning, met de overname van Alcyon.

 • 2008

  Iris Cleaning ondertekent het prestigieuze contract voor de Europese Commissie en werft meer dan 750 arbeiders aan. Acquisitie van Actief Cleaning. 

    

 • 2010

  Meer dan 3000 medewerkersIris Group bereikt 3.000 medewerkers.

 • 2011

  Diversificatie van Cleaning in de sector van de gezondheidszorg met de groep Chirec.

 • 2012

  CO2 prestatieladderMVO-certificaat CO2-Prestatieladder niveau 3 voor de groep.

 • 2013

  Iris Anticorrosion haalt het contract Maeslantkering (NL) binnen 

 • 2014

  Iris Building start haar activiteit Handyman Services.
  Iris Anticorrosie krijgt het certificaat CO2 Prestatieladder niveau 4.
   

    

 • 2015

  Oprichting van Iris Facility.

 • 2016

  70-jarig bestaan van de groep Iris.

 • 2017

  Bureau Cleaning ViséIris Cleaning Services opent een kantoor in Visé (Luik).

 • 2018

  Iris Cleaning Services Lummen verhuist naar een nieuw kantoor.

 • 2019

  2019In het kader van een rebranding verandert de bedrijfsnaam van Iris NV in Iris Industry Solutions NV en Iris Cleaning Services NV in Iris Facility Solutions NV.
  De groep breidt zijn diensten uit en neemt Technical Building Services over, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van HVAC-systemen in heel België.
  De diensten van TBS passen in het Betterness-concept van Iris
  .

  logo irisGo live van de nieuwe website, een nieuw logo en een video waarin de CEO, Patrick Janssens van der Maelen, onze Betterness strategie toelicht op social media. 

Bringing betterness to people’s premises