Verf verwijderen

Wenst u uw industriële metaalconstructies project na project in te kunnen zetten zonder risico op gevaar of gebreken? Dan moet u ervoor zorgen dat de installaties steeds correct onderhouden en schoongemaakt worden. Concreet betekent dat u de resterende industriële coatings dient te verwijderen en het metaaloppervlak opnieuw moet behandelen voor het aanbrengen van een nieuwe coating. 

Iris kan u hierbij helpen, we zijn namelijk nummer 1 binnen de Benelux als het op industriële coatings aankomt. Door onze materiaal- en productkennis te combineren met onze expertise als marktleider, kunnen we duurzame en winstgevende industriële coating oplossingen aanbieden. Voor het verwijderen van coatings maken we bij Iris gebruik van twee innovatieve technieken, namelijk: vapor blasting en inductie.

Vapor blasting 

Met vapor blasting verwijderen we de industriële coating van machines en installaties door zeer weinig straalmiddel te gebruiken tijdens het stralen. Het is een techniek waarbij het straalmiddel ingekapseld met waterdamp op het oppervlak geprojecteerd wordt. Daardoor vermindert de stofvorming met maar liefst 90% ten opzichte van bijvoorbeeld gritstralen. 

Daarnaast laat vapor blasting ook geen plassen water met chemische stoffen achter, de nevel die tijdens het proces ontstaat, verdampt immers snel. Weinig stofvorming en geen waterresten betekent dan ook een kostenbesparing op het schoonmaken en afvoeren van afvalstoffen. Bovendien kunnen we u een betere prijs aanbieden voor deze coating service omdat we met vapor blasting weinig straalmiddel verbruiken. 

Vapor blasting is geschikt voor: 

 • Verwijdering van verflagen en industriële coatings 
 • Verwijdering van roest en corrosie 
 • Verwijdering van wegmarkeringen 
 • Verwijdering van graffiti 
 • Algemene reiniging van metaal, steen en hout 
 • Stripping en reiniging van gebouwen 
 • Restauratie van monumenten en artefacten 
 • Verwijdering van lood en asbest 
 • Onderhoud van gebouwen en terreinen 

Inductie

De tweede techniek die Iris gebruikt voor het verwijderen van industriële coatings is inductie. Dit is een efficiënte, innovatieve en milieuvriendelijke manier om coatings te verwijderen. Inductie is gebaseerd op een economisch en efficiënt elektromagnetisch proces voor anti-corrosiecoatings op staaloppervlakken. Een wisselstroom die door een spoel stroomt, genereert een magnetisch veld dat door de coating gaat. Het stalen oppervlak onder de coating warmt op waardoor de coating loskomt en eenvoudig verwijderd kan worden. Hoe dikker en harder de coating, hoe efficiënter inductie is voor het verwijderen ervan.

In tegenstelling tot gritstralen, is er bij deze techniek geen grit nodig, waardoor zowel de aan- en afvoer als de behandeling van enorme hoeveelheden grit uitgesloten wordt.

Bovendien is het verfafval dat bij inductie geproduceerd wordt tot bijna 100% recycleerbaar.

Inductie is een efficiënte manier om industriële coatings te verwijderen door:

 • Vermindering van de duur van het proces door onder meer een eenvoudige reiniging na de werken
 • Geen aankoop van grit nodig
 • Vermindert het waterverbruik
 • Vermijdt gebruik van PPE en afvalverwerking
 • Vermindert de duur van het strippen met 50 tot 60%
Industriële coating verf verwijderen

Expertise 

Ons team van deskundigen wordt intensief getraind en voortdurend bijgeschoold in industriële technieken. Ze zijn dan ook steeds in het bezit van de nodige certificaten om de meest kwalitatieve industriële coating te kunnen voorzien voor uw metaalconstructies. Onze diensten voldoen met andere woorden steeds aan de laatste technische, veiligheids- en milieunormen. 

Recent blogposts

industrielecoating

Iris Industry Solutions zoekt nieuw talent

Die gigantische netwerkpylonen die u weleens langs de kant van de weg ziet staan? Negen kansen op de tien dat ze een lik verf kregen van Iris Industry Solutions. Als industriële tak van de Iris Group is dit bedrijf namelijk de marktleider op vlak van industrial coating in de Benelux en Frankrijk.
inductie

Professionele corrosiepreventie voor uw industriële metaalconstructies

Corrosie heeft een negatieve impact op uw industriële installaties wat niet alleen een gevaar kan betekenen voor uw werknemers, maar ook voor uw bedrijfswerking. Corrosiepreventies is dus steeds aangewezen.
co2-prestatieladder

De CO2 Prestatieladder: hét duurzaamheidsinstrument om onze CO2 footprint te reduceren.

Iris Industry Solution streeft naar een duurzame ontwikkeling en is ervan overtuigd dat goede ondernemersprestaties enkel wordt behaald zodra er balans is tussen People, Planet en Profit, ofwel in Iris taal: Betterness! Een belangrijk uitgangspunt hierbij is het streven naar een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk.

Bringing betterness to people’s premises