Industriële coating

Iris biedt een breed gamma aan innovatieve en milieuvriendelijke coating diensten aan, waaronder anticorrosie- en brandwerende verfwerken, coatings, tank linings en industriële schilderwerken. We combineren daarbij steeds onze expertise met de nodige marktkennis en vernieuwende industriële technieken. Daardoor staan we aan de top binnen de Benelux op vlak van industriële coatings.

Marktleider in industriële coating

Iris streeft er bovendien telkens naar om uw kosten omtrent mogelijke stilstand en defecten te verminderen door het professioneel beschermen van uw industriële infrastructuur tegen mechanische, chemische en natuurlijke degradatie. We doen dit door: 

  • onze ervaring, knowhow en structuur te combineren voor een optimaal verloop van alle werkzaamheden. 
  • het hanteren van geavanceerde producten en beschermingsmiddelen.

Iris biedt een brede waaier aan vernieuwende technieken en milieuvriendelijke coating oplossingen aan, zowel in een industriële omgeving als voor infrastructurele projecten. 

Werken op hoogte

Werkzaamheden uitvoeren op een hoogte is niet altijd vanzelfsprekend, maar Iris is gespecialiseerd in Rope Access, een touwtechniek om een veilige werkpositie te kunnen aannemen om werken op hoogte of op moeilijk bereikbare plekken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.  

Brandbeveiliging

Iris biedt oplossingen voor zowel cellulosebranden als koolwaterstofbranden door het aanbrengen van brandvertragende coating systemen on site of in de paint shop. In geval van brand gaat de brandvertragende verf, die aangebracht werd op de structuren zwellen en vormt deze een isolerende laag. Hierdoor blijft de stabiliteit van de structuren gegarandeerd voor de gewenste periode. 

Metallisatie

Metallisatie is het aanbrengen van een metaallaag op machines en industriële onderdelen als anticorrosieve laag, ook wel een thermisch gespoten deklaag genoemd. Iris beschikt over verschillende metallisatiemachines om industriële constructies bestand te maken voor buitentoepassingen. 

Tank linings

Iris voorziet ook in tank lining, het verwijderen van oude en het aanbrengen van nieuwe coatings op opslag- of transporttanks om corrosie, vervuiling en slijtage te vermijden. Er bestaan verschillende soorten tank coatings afhankelijk van het materiaal van de tank én de stoffen die erin opgeslagen worden. 

Verf verwijderen

Iris biedt verschillende milieuvriendelijke technieken aan om industriële coatings te verwijderen en klaar te maken voor een nieuwe coating. Zo zijn we gespecialiseerd in vapor blasting en inductie als alternatief voor gritstralen.

Marktleider in industriële coating gaat internationaal

Iris Industry Solutions is dé referentie op het gebied van industriële schilderwerken. We kunnen deze referentie enkel uitbouwen door ook internationaal te gaan. In een interview met de Confederatie Bouw geeft Jeroen Nevelsteen, Business Director van Iris Industry Solutions, meer uitleg over de exportactiviteiten en hoe deze passen binnen de ELITE strategie van de groep.

Hoge standaarden

ladder-stelling

Veiligheidsladder type 3

Iris behaalde de certificatie voor veiligheidsladder trede 3. Bij de veiligheidsladder worden niet de documenten geauditeerd zoals bij een ISO- of een VCA-certificatie, maar wel het gedrag van de mensen. Deze veiligheidsaudit zoekt een antwoord op vragen als: spreken medewerkers elkaar aan op veiligheid, worden problemen steeds gesignaleerd en opgelost, enzovoort.

industriële coating

Expertise en gecertificeerde technici

Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd volgens de laatste technische normen op het gebied van veiligheid, milieubescherming, preventie en kwaliteitsborging om onze klanten op een professionele manier te ontzorgen. Ze worden dan ook intensief getraind en voortdurend bijgeschoold. Bovendien staan we bij Iris erop dat onze medewerkers beschikken over de nodige certificaten om de meest professionele industriële coating te kunnen voorzien. 

Bringing betterness to people’s premises