Tank linings

Maakt u gebruik van opslag- en transporttanks voor het opslaan van water, ruwe olie en andere chemische stoffen? Dan heeft u al te maken gehad met tank lining of tank coating, een techniek om zowel de binnen- als de buitenkant van de tanks te beschermen tegen corrosie, temperatuurwisselingen, residu van vorige ladingen of weersomstandigheden.

Deze hoogwaardige coatings bieden de nodige bescherming voor uw opslag- en transporttanks, maar zorgen er ook voor dat uw ladingen niet in contact komen met restanten van vorige ladingen of vormen van roest.

De voordelen van tank coating of tank lining zijn dan ook:

  • De tank krijgt de nodige weerstand tegen verschillende weeromstandigheden zoals (zure) regen, UV-straling, hevige hitte en vorst
  • Bescherming tegen de vrijgekomen stoffen bij de opslag van ruwe olie, plantaardige oliën, aardolieproducten, water, chemicaliën en biobrandstoffen
  • Het sterk verhogen van de duurzaamheid van uw tanks
  • Ervoor zorgen dat de tanks gedicht zijn tegen verschillende vloeistoffen waardoor, al dan niet microbiologische, vrijspel zouden kunnen krijgen

Soorten tank coatings

Binnen tank lining onderscheiden we verschillende soorten. Algemeen kunnen we ze onderverdelen in twee groepen: solvent based en solvent free. Voor elk van deze groepen bestaan er tank coatings uit verschillend materiaal, namelijk: epoxy, epoxy phenolic, epoxy novolac en vinylester. Deze hebben elk hun eigen kenmerken en voordelen waardoor ze voor andere stoffen gebruikt kunnen worden.

  • Epoxy: voor oplag van water tot 35°C, crude tot 60°C, diesel, biodiesel, jet fuel en andere chemicaliën
  • Epoxy phenolic: voor oplag van water tot 35°C, crude tot 60°C, diesel, biodiesel, jet fuel en andere chemicaliën.
  • Epoxy Novolac: voor frequent wisselende cargo’s, crude tot 120°C, water tot 60°C, bio-ethanol, biodiesel, diesel, jetfuel, enzovoort.
  • Vinylester: voor resistentie tegen zeer zure ladingen en afvalwater.
Industriële coating tank lining

Alle tank coatings hebben hun voor- en nadelen. U dient dus goed te weten welke coating geschikt is voor uw opslag- en transporttanks. Enkele zaken die daarbij een grote rol spelen zijn: uw lading, de opslagtemperatuur, het materiaal van uw tanks, hoelang de lading opgeslagen blijft in de tank, enzovoort.

Bij Iris hebben we jarenlange expertise in het aanbrengen van tank linings voor allerlei ladingen. Wenst u uw transport- en opslagtanks dus voldoende te beschermen tegen corrosie en andere schade? Dan bent u bij Iris Industry Solutions aan het juiste adres!

Recent blogposts

co2-prestatieladder

De CO2 Prestatieladder: hét duurzaamheidsinstrument om onze CO2 footprint te reduceren.

Iris Industry Solution streeft naar een duurzame ontwikkeling en is ervan overtuigd dat goede ondernemersprestaties enkel wordt behaald zodra er balans is tussen People, Planet en Profit, ofwel in Iris taal: Betterness! Een belangrijk uitgangspunt hierbij is het streven naar een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk.
co2-prestatieladder

Projecten met gunningsvoordeel

Iris Industry Solution streeft naar een duurzame ontwikkeling en een balans tussen People, Planet en Profit, ofwel in Iris taal: Betterness!
industrielecoating

Iris Industry Solutions zoekt nieuw talent

Die gigantische netwerkpylonen die u weleens langs de kant van de weg ziet staan? Negen kansen op de tien dat ze een lik verf kregen van Iris Industry Solutions. Als industriële tak van de Iris Group is dit bedrijf namelijk de marktleider op vlak van industrial coating in de Benelux en Frankrijk.

Bringing betterness to people’s premises