#SolidariteitmetMarokko, Marokko steunen in tijden van crisis: het engagement van Iris

20 september 2023

De verwoestende aardbeving in Marokko diende als een krachtige herinnering aan onze verantwoordelijkheid als een bedrijf dat betrokken, divers en ondersteunend is. Het was dan ook vanzelfsprekend voor ons om een blogpost te wijden aan een onderwerp dat ons nauw aan hart ligt. Bij Iris werken er dagelijks meer dan 57 nationaliteiten samen op onze bouwplaatsen, wat ons trots maakt op onze diversiteit.

Het is van het grootste belang om partners te hebben die dezelfde waarden delen. Daarom nodigen wij u graag uit om samen met ons de acties te ondersteunen die zijn opgezet om de mensen te helpen die door deze tragedie zijn getroffen.

Hoe Kun je Helpen

Onmiddellijke solidariteit

Wees een schouder om op te leunen en een oor om naar te luisteren naar de mensen om je heen. Zoals Victor Hugo zei: “L’entraide est le plus grand des biens” (Wederzijdse hulp is het grootste goed).

Om onze medewerkers te ondersteunen, hebben we bij Iris een e-mail met steunbetuigingen naar alle medewerkers in het veld gestuurd. Hierin hebben we hen eraan herinnerd dat onze Human Capital-afdeling beschikbaar is om hen te helpen. We geloven namelijk in het belang van luisteren en dialoog om onze medewerkers te ondersteunen.

Doneer via de Koning Boudewijnstichting

Als u ook de slachtoffers van de aardbeving in Marokko wilt steunen, kunt u een donatie doen via de donateurskring “Aardbeving Marokko” van de Koning Boudewijnstichting. De ingezamelde fondsen zullen worden besteed aan humanitaire noodhulp in samenwerking met lokale organisaties.

Een ondersteuningsprogramma als bedrijf

Bied net als Iris persoonlijke ondersteuning aan je medewerkers via een hulpprogramma voor medewerkers zoals Pulso. Dit is een hulp-, luister- en ondersteuningsdienst die beschikbaar is voor al je medewerkers in geval van persoonlijke problemen of als juridisch of financieel advies nodig is.

Pulso