Iris wint duurzaamheidsprijs met bronzen EcoVadis

20 februari 2023

Iris Groep voert elk jaar een grondige evaluatie uit van haar MVO-beleid: hoe maatschappelijk verantwoord ondernemen we al en wat kan nog beter? Dat doen we steeds met de hulp van EcoVadis, de wereldwijde referentie op dit gebied.

Eind 2022 behaalden we een score van 56 op 100. Dat is niet alleen een verbetering ten opzichte van onze vorige totaalscore (52 op 100), het leverde ons ook een bronzen medaille op!

De EcoVadis-beoordeling is gebaseerd op 21 criteria, verdeeld over vier hoofdthema’s: milieu, sociale en mensenrechten, ethiek en verantwoordelijke inkopen. EcoVadis meet het beleid, de acties en de resultaten van bedrijven op deze terreinen. De organisatie baseert zich op normen zoals de tien principes van de United Nations Global Compact, de conventies van de International Labour Organization (ILO), de Global Reporting Initiative (GRI) en de ISO-normen.

bronze

Onze score van 56 op 100 bevestigt de inzet van Iris Groep qua duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook helpt onze deelname onze prestaties te meten, risico’s en mogelijkheden te definiëren, onze algemene impact verder te reduceren en onze Betterness-doelstellingen te bereiken.

We delen deze prijs graag met onze klanten, partners en medewerkers. Lees er meer over op onze website!