WeWork van Iris nu bekroond met Corporate IT Award 2020

betterness
18 februari 2021

De coronapandemie beheerst al meer dan een jaar ons leven. Meer dan ooit hebben bedrijven in sneltempo een digitale shift moeten maken. Facilitair & industrieel dienstverleningsbedrijf Iris toont aan dat ook kleinere lokale spelers hierin een toonaangevende rol kunnen spelen. Hun project WeWork – dat prestaties van Iris-werknemers in real-time opvolgt – werd recent bekroond met een Corporate IT Award 2020 in de categorie “Operational effectiveness”.

Om alle operaties op de werkvloer in goede banen te leiden heeft Iris een geavanceerd IT-systeem uitgebouwd, WeWork genaamd. Deze nieuwe applicatie – die de gegevens met andere systemen zoals het ERP-, payroll-en digitale kloksysteem naadloos integreert – wordt dagelijks gebruikt voor het onboarden van nieuwe medewekers, het verzamelen van personeelsgegevens, het maken van contracten, en het plannen en registreren van prestaties. WeWork vermindert de werklast in verband met het administratief beheer van de werknemers en zorgt daarmee voor meer operationele efficiëntie. Zo ondertekenen pas aangeworven medewerkers hun contract vanaf nu digitaal en hoeven ze bijvoorbeeld niet altijd ter plaatse te komen.

IRIS-Corporate-IT-Awards-2021

Maar niet alleen voor de werknemers biedt dit systeem tal van voordelen. Ook de klanten krijgen hierdoor een snel duidelijk zicht op de tijdsbesteding van de Iris medewerkers. Zo kan er proactief ingegerepen worden in geval van afwezigheid of vertraging zonder dat de klant daar iets van merkt.

Het WeWork project werd net bekroond met een Corporate IT Award in de categorie ‘Operational effectiveness’. Vincent Delforce, IT & Digital Director bij Iris, is bijzonder verheugd met deze erkenning: “Het toont aan dat ook lokale spelers een voortrekkersrol kunnen spelen in het digitale transformatieproces. WeWork is een bijzonder performante applicatie, die met de Low-Code was ontwikkeld , een moderne manier om applicaties voor web of mobile snel te ontwikkelen. Het verwijst naar de visuele ontwikkeling die elke stap van de levenscyclus van de applicatieontwikkeling abstraheert en automatiseert, om de complexiteit en tijd die nodig is om applicaties op maat te leveren te verminderen. Zonder deze technologie, en de gebruikte Agile-methodologie, zouden we er veel langer over hebben gedaan om WeWork te ontwikkelen !”