WeInspect Remote veilig en transparant remote inspecties uitvoeren

Remote inspectie
29 mei 2020

Heel wat bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar manieren om hun werkzaamheden veiliger en efficiënter te kunnen uitvoeren. COVID-19 en de bijhorende veiligheidsmaatregelen hebben deze zoektocht nog extra aangewakkerd. Het werken op 1,5 m afstand met mondmaskers is immers een hele uitdaging binnen tal van sectoren zoals bijvoorbeeld de bouwindustrie.

Om bepaalde taken zoals het inspecteren van onderhoudswerken aan industriële installaties efficiënter, eenvoudiger en veiliger te maken, ontwikkelde Iris Industry Solutions WeInspect Remote. De inspectietool op afstand is ontworpen om u op een veilige, flexibele en kwalitatieve manier hetzelfde niveau van technische expertise en inzicht te bieden. Met de mogelijkheid om alle gegevens te streamen met camera’s en mobiele technologie, is real-time samenwerking mogelijk – waar en wanneer u het wenst.

WeInspect Remote uitgelegd

Met WeInspect Remote hoeft uw inspecteur de inspectie niet fysiek bij te wonen, maar kan hij of zij via een internetverbinding contact houden met onze inspecteur die ter plaatse uw assets en oppervlakken controleert. Uw inspecteur is als het ware “live” getuige van een transparante, handsfree inspectie. Via spraakcommunicatie kan dan rechtstreeks gecommuniceerd worden met onze Iris inspecteur ter plaatse om zo de nodige richtlijnen door te geven.

Op die manier geniet u als klant van een kwalitatieve, veilige en transparante inspectie van onze industriële onderhoudsdiensten en dat terwijl de transportkosten tot een minimum gereduceerd worden. WeInspect Remote maakt bovendien gebruik van een beproefde technologie die al enkele jaren gebruikt wordt bij service techniekers en in off-shore bedrijven.

Met WeInspect Remote biedt Iris u de perfecte oplossing voor kwalitatieve en efficiënte inspectie, ook tijdens moeilijke omstandigheden.

Wanneer WeInspect Remote gebruiken?

U kan de kwaliteit van uw bestaande of nieuwe coating laten evalueren, maar ook het oplijsten van uw assets behoort tot de mogelijkheden van WeInspect Remote. Alle foto’s en meetresultaten kan u live bekijken terwijl u vanop afstand het inspectieproces bijwoont. Na het inspectieproces worden de resultaten en beeldmateriaal onmiddellijk omgetoverd tot een gedetailleerd en gestructureerd inspectierapport dat meteen te uwer beschikking is. Alle verzamelde data zijn overigens ook volledig te controleren voor een mogelijke audit.

Remote inspectie

De voordelen van WeInspect Remote

Het spreekt voor zich dat deze innovatieve inspectietool u enkele interessante voordelen te bieden heeft:

  • Veilig en coronaproof

U volgt de inspecties steeds vanop afstand, uw fysieke aanwezigheid is dus niet meer noodzakelijk. Daardoor is uw veiligheid en die van onze werknemers steeds gegarandeerd.

  • Handsfree

WeInspect Remote is volledig handsfree toepasbaar via onze HMT-1 (Head Mounted Tablet). Zo kunnen de inspecteurs zich concentreren op de juiste handeling die een kwalitatieve en veilige inspectie vereist.

  • Online real-time rapportage

Met onze online portal beschikt u steeds over een real-time inzage van de verzamelde data en rapportages en dat zonder extra administratieve handelingen.

  • Gepersonaliseerde inspectierapporten

De rechtstreekse feedback en interactie via spraakcommunicatie zorgt voor uniforme, nauwkeurige en goed gestructureerde inspectierapporten die telkens aanpasbaar zijn volgens uw specifieke noden.

  • Accurate rapportage

WeInspect Remote registreert steeds gedetailleerde metingen (destructief en niet-destructief) zonder beperkingen, en dat met 100% nauwkeurige locatie-informatie aan de hand van hoogtemeters en een GPS.

  • Transparantie

Iris garandeert met WeInspect Remote een volledige transparantie door een live rapportering van het inspectieproces en de meetresultaten. Bovendien kunnen er steeds virtuele elementen ‘live’ tijdens de inspectie op het scherm toegevoegd worden.

  • Efficiëntieverhoging

Omdat uw fysieke aanwezigheid niet langer noodzakelijk is voor een efficiënte inspectie, kan uw reistijd geminimaliseerd worden. Daarnaast kan u de opgenomen inspectie steeds op een later tijdstip bekijken of herbekijken.

  • Besluitvorming

Alle inspectiegegevens zijn beschikbaar per structuur, lijn of project en kan u in detail analyseren om betere beslissingen te nemen als eigenaar van uw industriële constructies.

Wenst u meer informatie over WeInspect of WeInspect Remote? Neem dan snel contact op met ons. We geven u graag de nodige toelichting bij dit innovatief inspectieproces.

Onze slogan “Bringing betterness to people’s premises” draait om het bieden van de beste klantenservice! Met WeInspect Remote kan u beter dan ooit de status van uw assets in kaart brengen om op een gestructureerde, veilige en kost-efficiënte manier uw onderhoud in te plannen.

weinspect