Efficiënte en veilige inspectie met inspectietool WeInspect

Hoogtewerker bezig op elektriciteitspaal
12 mei 2020

Het inspecteren van industriële onderhoudswerken zoals het verwijderen van verfresten en het aanbrengen van coatings is niet altijd eenvoudig. Vaak gaat het om metaalconstructies in de hoogte of onderdelen die moeilijk bereikbaar zijn en vergt het heel wat bureauwerk om de foto’s en metingen om te vormen tot een duidelijk en kwalitatief rapport.

Een innovatieve inspectietool kan dan de perfecte oplossing bieden. Daarom ontwikkelde Iris WeInspect, een handige en efficiënte inspectietool voor kwalitatieve inspectie van de geleverde onderhoudswerken. In deze blog vertellen we u graag meer over onze vernieuwende inspectietool, sommen we de voordelen van WeInspect op en lichten we toe hoe deze manier van inspectie perfect past binnen de strategie van Iris.

Wat is WeInspect en hoe werkt de inspectietool precies?

WeInspect biedt een vernieuwende manier van inspectie aan om op een kwalitatieve en transparante manier industriële onderhoudswerken te controleren en meten. De inspectietool begeleidt de inspecteur doorheen het inspectieproces en verzamelt alle inspectiegegevens op een veilige en gebruiksvriendelijke manier om deze vervolgens te vertalen in een duidelijk, gestructureerd inspectierapport. Door de snelle werking van WeInspect is het rapport al onmiddellijk na afloop van de inspectie beschikbaar voor de klant.

Helaas is een uitgebreide inspectie met controle van de klant fysiek niet altijd mogelijk. Denkt u bijvoorbeeld aan de gevolgen en impact van het coronavirus op onze dienstverlening. Daarom ontwikkelden we bij Iris WeInspect Remote, de ideale oplossing voor inspectie op afstand. Op die manier kunnen we u op een veilige, flexibele en efficiënte manier hetzelfde niveau van technische expertise en inzicht bieden als bij een fysieke inspectie. Bovendien worden ook eventuele transportkosten tot een absoluut minimum gereduceerd wat een interessante kostenbesparing kan opleveren voor onze klanten. Meer informatie hierover vindt u in onze blog over de werking en voordelen van WeInspect Remote.

WeInspect Remote

De voordelen van  WeInspect

WeInspect biedt als inspectietool ook heel wat interessante voordelen voor zowel onze klanten als onze eigen bedrijfswerking:

 • Het zorgt voor een verhoogde efficiëntie van onze inspecteurs in een brede waaier aan inspectietoepassingen binnen onze industriële dienstverlening
 • Het is een handsfree inspectietool dus de inspecteurs kunnen alles zo goed mogelijk controleren terwijl WeInspect alles registreert en foto’s neemt
 • De inspectietool genereert heldere en kwalitatieve rapportages die onmiddellijk na inspectie beschikbaar zijn en dat zonder extra administratieve last dankzij de online portal. Via onze WeInspect-tool kunnen we het bureauwerk met 90% verminderen
 • De rapportages zijn bovendien steeds nauwkeurig, uniform, gestructureerd en aan te passen aan de specifieke noden van de klant
 • WeInspect registreert gedetailleerde metingen, zowel destructief als non-destructief, zonder enige beperkingen
 • De inspectietool geef nauwkeurige informatie over de locatie van de inspectie met behulp van een hoogtemeter en GPS
 • WeInspect beschikt over de mogelijkheid tot remote access zodat de klant vanop kantoor de inspectie nauwkeurig kan volgen aan de hand van spraakcommunicatie en het internet

ELITE-inspectie door Iris Industry Solutions

WeInspect sluit bovendien naadloos aan bij de ELITE-strategie van Iris Industry Solutions:

 • Expert
  Onze specialisten en inspecteurs staan met hun uitgebreide expertise steeds ter beschikking van de klant.
 • Leader
  Iris is markleider in industriële oplossingen en komt met WeInspect als eerste tegemoet aan de vraag van de klant.
 • Improvement en innovatie
  Deze innovatieve inspectie tool verbetert het inspectieproces beduidend waardoor resources als tijd en geld beter ingezet kunnen worden.
 • Trust
  De inspectie gebeurt steeds live en volgens volledige transparantie naar de klant toe.
 • Excellent
  Met WeInspect verliezen we minder tijd met het uitvoeren van onze inspecties. Bovendien gebeurt de inspectie steeds interactief, wat voor een beduidende verbetering van het inspectieproces zorgt.

Wenst u meer informatie over de inspectiedienst van Iris en de werking van WeInspect? Neem dan snel contact op met ons! We informeren u graag over de inspectiemogelijkheden en industriële oplossingen bij Iris.