Smart cleaning – en wat Mr. Miyagi je erover leert

smart cleaning
26 juli 2019

Iedereen werkt graag proper. Niemand wil zwarte vegen op de werkvloer. Of lijmresten op z’n bureau. Of vettige vingers op z’n computerscherm. Laat het schoonmaken dus over aan professionals én kies voor een bedrijf met de juiste schoonmaakstrategie. Of met een cool woord: smart cleaning.

Even terug naar de jaren 80

Wat zegt je de film Karate Kid? Juist. Wax on, wax off.De film vertelt het verhaal van een scholier die karateles krijgt van een eigenzinnige Japanse leermeester. Om de jongen slimmer te laten bewegen, moet hij eerst de wagen van Mr. Miyagi schoonmaken. Door heel gedisciplineerd eerste de rechtse (wax on) en dan de linkse hand (wax off) te gebruiken. Een wondermiddel zo blijkt op het einde van de film. Oké, maar wat heeft dat nu met smart cleaning te maken?

Ergonomie, my friend

Het idee achter smart cleaning is simpel: je maakt zo efficiënt mogelijk schoon door zo weinig mogelijk energie te verbruiken. En dus speelt ergonomie een belangrijke rol. Als schoonmaker leer je met smart cleaning om je minder te strekken, je minder te bukken en minder te wringen. Met smart cleaning verdwijnen rugklachten en andere lichamelijke klachten als sneeuw voor de zon.

Schonere vloer

Het resultaat is evenredig: als je makkelijker schoonmaakt, maak je béter schoon. Iris doet bijvoorbeeld aan smart cleaning door lichter materiaal te kiezen, alles op grijphoogte te zetten en enkel milieuvriendelijke producten te gebruiken. Zo gebruikt het BioOrg, een lijn van schoonmaakoplossingen op basis van een uit positieve organismen bestaand ecosysteem, dat autonoom de leefomgeving properder maakt. Het gebruik van BioOrg leidt tot een betere luchtkwaliteit op kantoor en dus ook tot meer welzijn op de werkvloer.

Productievere schoonmaak

Een schoonmaakploeg die slim werkt, werkt sneller. En als bedrijfsleider moet je dan minder uren inplannen. Dat komt omdat smart cleaning beter materiaal gebruikt, omdat je poetsdoeken minder vaak moet wisselen of omdat je oppervlaktes minder lang moet naspoelen. Iris’ manier van werken staat borg voor een constant hoge kwaliteit van cleaning, waardoor er ook minder frequent moet worden schoongemaakt.

Altijd en overal

Of je nu een sporthal moet reinigen of alle machines in een productiehal, smart cleaning pas je overal toe. Iris bekijkt eerst elk project afzonderlijk en bepaalt dan de beste aanpak. Al blijft het doel altijd hetzelfde: zo proper mogelijk met zo weinig mogelijk moeite.

Je bedrijf professioneel laten schoonmaken? Ja, met smart cleaning graag!