Facility management als essentiële factor voor employee happiness

Dame met bril aan het telefoneren
25 juli 2019

Employee happiness, werkgeluk, Chief Happiness Officer, de terminologie en visie in onze professionele wereld is sterk veranderd. Heel wat bedrijven beseffen dat een gelukkige werknemer een gemotiveerde, productieve werknemer is. Ze doen er dan ook alles aan om hun werkkrachten het helemaal naar hun zin te maken en dat is tegenwoordig niet enkel meer de taak van HR. Facility management speelt een steeds groter wordende rol in het realiseren van employee happiness.

Een gezonde en aantrekkelijke fysieke werkomgeving

Na een moeilijke tijd waarin burn-outs en een hoog ziekteverzuim het professioneel landschap domineerden, is het besef groot dat gezondheid en geluk op de werkvloer cruciaal zijn voor een goede bedrijfswerking. Bedrijven spreken daarom steeds vaker facilitaire diensten aan om hun kantoor om te toveren tot een werkplek waar werknemers zich goed kunnen voelen. Door extra aandacht te besteden aan hygiënisch sanitair en schone vergaderruimtes, een klimaatregeling met voldoende zuurstof, een goede verlichting en een aangename temperatuur kan facility management ervoor zorgen dat uw medewerkers op een comfortabele en fijne manier hun taken kunnen uitvoeren.

Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste sfeer te creëren binnen uw kantoorgebouw en dat kan met het integreren van enkele groene zones waar uw werknemers tot rust kunnen komen wanneer ze daar behoefte toe hebben. Bij Iris beschikken we bijvoorbeeld over een professionele green care service die het volledige onderhoud van groene zones en bedrijfstuinen verzorgt.

Dame aan het onthaal tekent papieren

Mogelijk tot creëren van goede werkrelaties

Employee happiness wordt niet enkel bepaald door een aangename fysieke werkplek, maar ook door de mogelijkheid tot het creëren van fijne werkrelaties. Door het Nieuwe Werken kiezen werknemers steeds vaker voor een dagje telewerken en gebeurt samenwerken in de digitale wereld. Maar wanneer ze toch op kantoor aanwezig zijn, opteren ze er het liefst voor om in een gezellige koffiehoek met elkaar te vergaderen of maken een praatje aan één van de vele vending machines. Door in te spelen op deze voorkeur kan facility management ook hier bijdragen tot een verhoging van het werkgeluk bij werknemers. Een gezellige koffieruimte of zithoek draagt immers bij tot een betere band met collega’s en een meer huiselijke werksfeer. Na een deugddoend collegiaal praatje of de inspirerende brainstormsessie zijn uw medewerkers des te gemotiveerder om hun taken verder uit te voeren.

Gastvrijheid en goede service

De verschuiving van de werkomgeving als een tweede thuis brengt heel wat veranderingen met zich mee. Werknemers bepalen zelf steeds meer waar ze werken en op welke manier dit gebeurt. Wanneer ze kiezen om toch hun werkdag op kantoor door te brengen in plaats van te telewerken, verwachten ze steeds gastvrijheid en een goede service van de ondersteunende diensten. Dit zijn dan ook twee belangrijke pijlers binnen employee happiness. Een werknemer die zich welkom en geapprecieerd voelt binnen de organisatie is gelukkig en zal zich ook extra inzetten voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Facility management speelt daarbij een essentiële rol. Een vriendelijke en behulpzame receptie die hostmanship hoog in het vaandel draagt is tenslotte hét uithangbord binnen elk bedrijf. Wanneer ze ondersteund wordt door professionele security die de veiligheid van de werknemers garandeert en klusjesmannen die met veel plezier klaar staan voor snelle herstellingen, kan ze het warme gevoel bij de werknemer nog vergroten. Het creëren en behouden van dergelijk waardegevoel is dan ook de sleutel tot employee happiness.

Wenst u meer te weten over hoe Iris kan bijdragen tot de employee happiness binnen uw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op en vergroot het werkgeluk van uw werknemers door professioneel facility management.