Desinfecteren door verneveling: snel en efficiënt

desinfectie en schoonmaak industrie
07 oktober 2020

Door de huidige gezondheidssituatie zetten bedrijven steeds meer in op het desinfecteren van de werkplaats. Zelfs nu thuiswerken een prominentere plek krijgt in het bedrijfsleven, blijft het cruciaal om de werkvloer steeds schoon, netjes en gezond te houden. Niet elke sector is immers in staat om werknemers fulltime te laten telewerken. Bovendien kriebelt het toch bij heel wat werknemers om een aangename afwisseling van thuiswerk en kantoor te behouden. Reden genoeg om als onderneming te blijven investeren in optimale cleaning services.

Er is ondertussen al heel wat bekend over de verschillende desinfectiemethoden en -middelen, maar toch is er één dat we nog eens extra in de spotlights willen zetten, namelijk desinfecteren door verneveling. Het is een belangrijke methode voor een snelle en efficiënte desinfectie hetgeen het zo populair maakt dezer dagen. In deze blog geven we u dan ook graag wat meer toelichting over wat desinfecteren door verneveling precies is.

Daarnaast willen we u ook nog even informeren over de verschillende reinigingsplannen die we bij Iris aanbieden om uw werkplaats zo hygiënisch en gezond mogelijk te houden.

Hoe desinfecteren met een vernevelaar?

Voor we beginnen met het desinfecteren van uw werkruimtes bespreken we samen met u welke noden en verwachtingen u heeft omtrent de graad en de frequentie van het desinfecteren. Dit is een essentiële stap bij de voorbereiding van het desinfectieproces. Daarnaast voorzien we steeds de nodige beschermingsmiddelen om het desinfecteren op een veilige manier te kunnen uitvoeren. Onze medewerkers dragen bijvoorbeeld steeds een beschermend pak, mondmasker en handschoenen.

Het vernevelen voeren we bij Iris op 2 manieren uit, namelijk door een manuele verneveling of een automatische verneveling. Het manuele proces betekent desinfecteren met een elektrische fogger gevuld met gepast desinfectiemiddel. Automatische verneveling voor desinfectie gebeurt steeds met een vol automatische vernevelaar of fogger. Deze laatste methode wordt voornamelijk toegepast om afgesloten ruimtes te desinfecteren waarbij de verneveling automatisch plaatsvindt.

Beide methoden volgen wel hetzelfde desinfectieproces: ze verspreiden fijne deeltjes van het desinfectiemiddel die een tijdje in de lucht blijven zweven en dan langzaam op alle oppervlakken terechtkomen. Op die manier bereikt het product elk hoekje en kantje, zelfs degenen die het moeilijkst toegankelijk zijn.

desinfectie

Reinigingsplannen op maat bij Iris

Omdat elk bedrijf anders is en we steeds op maat willen werken om aan uw noden en behoeften te voldoen omtrent cleaning en desinfectie, hebben we bij Iris verschillende reinigingsplannen uitgewerkt. Deze reinigingspakketten zijn steeds afhankelijk van de ernst van de situatie binnen uw kantoor en de gevoeligheid van uw bedrijfsactiviteiten. We sommen ze even kort voor u op:

  • Bronze: met dit reinigingsplan maken we bij opstart een grondige evaluatie van uw huidig schoonmaakprogramma. Op basis daarvan maken we afspraken over de gewenste frequentie van de desinfectie.
  • Silver: het silver reinigingsplan omvat alles van het bronze pakket gecombineerd met een dagelijkse desinfectiebeurt van alle contactpunten.
  • Gold: tot slot hebben we nog het gold reinigingspakket dat alle diensten van silver bevat met als extra service een wekelijkse desinfectiebeurt via manuele verneveling.

Deze reinigingsplannen betreffen een dienstverlening gebaseerd op een actieve werkomgeving. Wanneer u als bedrijf tijdelijk aangewezen bent geweest op thuiswerken, kan er voor de opstart van opnieuw bedrijvigheid op kantoor, een extra dienstverlening voorzien worden per pakket. Voor het bronze-pakket geldt dan een reiniging van alle contactpunten én een eenmalige desinfectie via manuele verneveling. Bij silver geldt hetzelfde als het bronze-pakket gecombineerd met een volledige reiniging van vast en mobiel meubilair en een eenmalige desinfectie via manuele verneveling. Gold biedt u dan weer hetzelfde als het silver reinigingsplan, maar dan met een extra reiniging van vloeren in de sanitaire ruimtes én een eenmalige desinfectiebeurt met automatische verneveling.

Wenst u meer informatie over het desinfecteren van uw bedrijf of werkplaats met een vernevelaar? Of bent u op zoek naar een interessant reinigingsplan voor uw kantoor? Neem dan snel contact op met ons! We bespreken samen de mogelijkheden voor een gezonde en schone werkomgeving.