Coating-expert: Industrieel schilderen is meer dan alleen wat fabrieksmuren witten

Een sproeier voor te schilderen
15 juli 2019

Als je denkt dat industriële schilders gewoon de pot verf openen en je hallen, hangars en hangbruggen voorzien van een likje verf, dan ken je Iris nog niet. Maar geen nood: over exact 296 woorden is dit volledig rechtgezet.

Industrieel schilderwerk: eerst een beetje denkwerk

Verf blijft een half-fabricaat. Wat betekent dat je het op de juiste manier en in de juiste omstandigheden moet aanbrengen, wil je een duurzame dekking. Daarom is Iris eerder een coating expert dan puur schilder. Waarbij coaten vooral bedekken betekent.

Met meer dan zeventig jaar op de teller heeft Iris intussen zijn strepen binnen het industriële schilderwerk verdiend. Dat komt vooral omdat het zijn eigen technieken blijft verbeteren. Denk maar aan Rope access, het Exoskelet of het ontlakken met inductie. Stuk voor stuk technieken die het werk vergemakkelijken én het resultaat verbeteren. Niet onlogisch natuurlijk: als je minder moet bezig zijn met hóe je schildert, kan je focussen op de kwaliteit van het schilderwerk.

Het belang van de coating inspector

De mensen bij Iris volgden het NACE Coating Inspector Program. Een hele mond vol, maar wel een hele belangrijke. Al meer dan 30 jaar is NACE de standaard voor de inspectie van beschermende coatings voor de industrie. Of in het kort: bij NACE hebben ze ‘n neus – flauw, we weten het – voor verfkwaliteit. Onze coating inspector controleert je schilderwerken vooral op duurzaamheid en gezondheid.

Hoge kwaliteitscultuur

Weet je hoe Iris nog voor duurzaam industrieel schilderwerk zorgt? Met een doorgedreven QA/QC-systeem. Codetaal voor een flink uit de kluiten gewassen kwaliteitsmanagement-systeem. Bekijk quality assurance en quality control als een soort yin en yang: een goeie werking van elk onderdeel houdt het grotere geheel in balans. En daar plukt je schilderwerk de vruchten van. Enkel door de lat elke keer opnieuw zo hoog te leggen, kunnen we je telkens dezelfde hoge garanties bieden. Vanaf het schilderklaar maken van je project tot de afwerking. Vraag een offerte voor je industrieel schilderwerk bij Iris.