Planet

Planet

Iris streeft naar een duurzame ontwikkeling en is ervan overtuigd dat goede ondernemersprestaties enkel worden behaald zodra er balans is tussen People, Planet en Profit, ofwel in Iris taal: Betterness! Een belangrijk uitgangspunt hierbij is het streven naar een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk. Het jaarlijks in kaart brengen van onze CO2-footprint biedt Iris de kans om haar uitstoot te monitoren en maatregelen te treffen om CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Onze milieuvriendelijke aanpak is gebaseerd op de volgende 6 objectieven:

1. Onze ecologische voetafdruk verminderen

Iris vermindert haar ecologische voetafdruk aan de hand van een aantal acties. Zo produceert Iris haar eigen electriciteit aan de hand van zonnepanelen op het hoofgebouw, hebben we 3 extra vaporblasting machines aangekocht,  werd LED-verlichting geïnstalleerd met bewegingssensors in het atelier van Iris Industy Solutions en werden de afvalparken samegevoegd op de site in Geel. Via de WeRoute-applicatie kunnen we de ritten van onze mobiele teams op de werven optimaliseren en zo de CO2-uitstoot van de verplaatsingen verminderen. Benieuwd naar meer? Raadpleeg dan ons duurzaamheidsverslag.

2. CO2-reductie

U kan onze doelstellingen, resultaten én initiatieven om de uitstoot van CO2 te verminderen, steeds raadplegen via ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag.

3. Voorrang geven aan het gebruik van eco-gelabelde en eco-gecertifieerde producten

Het onderhoudsteam van Iris doet eveneens aan milieuvriendelijke ongediertebestrijding en de groendienst zet in op een duurzaam groenonderhoud.

Zo heeft Iris Facility Solutions zich geëngageerd om vanaf 1 maart 2020 Pro Bio producten te gebruiken. Pro Bio is een milieuvriendelijk schoonmaakgamma op basis van probiotica met EU Ecolabel en Cradle to Cradle certificaat van producent Greenspeed. Deze schoonmaakproducten zijn niet alleen een pak milieuvriendelijker dan de klassieke, vaak chemische producten, maar hebben ook een directe impact op het welzijn van de gebruikers.

4. Het ontwikkelen van zuinige schoonmaakmethoden (water, producten en elektriciteit)

Iris gebruikt naast microvezeldoeken en Twister pads ook de nieuwste generatie van stofzuigers om het interieur en de sanitaire installaties schoon te maken. Op deze manier reduceren we het verbruik van schoonmaakproducten en water aanzienlijk.

5. We geven bij Iris de voorkeur aan verantwoorde aankopen met betrekking tot het materiaal en de voertuigen

In de gezellige koffiehoeken kunnen werknemers voortaan hun koffie drinken uit herbruikbare kartonnen bekertjes en heeft onze werkkledij een FairTrade label.

6. Het sensibiliseren van de medewerkers op het vlak van een milieugerichte aanpak en houding.

Iris Facility Solutions en Iris Industry Solutions zijn sinds 2012 gecertificeerd in overeenstemming met de prestatieladder van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen niveau 3. Iris heeft als eerste bedrijf in deze sectoren het MVO-certificaat behaald.

MVO prestatieladder 3

Bringing betterness to people’s premises