De groep Iris neemt TBS over

Iris TBS HVAC
24 februari 2020

Iris is al tientallen jaren een gevestigde waarde in de facilitaire en industriële dienstensector. Ons departement Iris Facility Solutions (IFS), dat gespecialiseerd is in facilitaire diensten, breidt nu haar multidisciplinair dienstenpakket uit om 2 redenen. Enerzijds om beter in te spelen op de behoeften van de markt en anderzijds om u nog beter te kunnen ontzorgen. We zetten namelijk alles in het werk om de gemoedsrust en het welzijn te bevorderen, hetgeen de productiviteit en de algemene werksfeer stimuleert. Dit is onze definitie van ‘Betterness’.

Het is in deze optiek dat we Technical Building Services (TBS) hebben overgenomen. TBS is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van HVAC-systemen (in het Engels Heating, Ventilation and Air Conditioning”). De kwaliteit van de lucht is ook één van de essentiële elementen die bijdragen tot een aangename werkomgeving en tot het naleven van de gezondheids- en veiligheidsvoorwaarden volgens de geldende regelgeving. Het sluit dus naadloos aan bij de ambitie van de groep: “Bringing betterness to people’s premises”.

Ons nieuw department TBS gaat ook gepaard met een nieuw logo:

logo iris tbs

Kortom, IFS en TBS slaan de handen in elkaar om samen voor iedereen een aangename duurzame leefomgeving te creëren!

“De overname van TBS laat ons niet alleen toe om onze klanten een geïntegreerd dienstenpakket aan te bieden van zowel “hard” als “soft” services. Het sluit ook naadloos aan bij ons “Betterness” concept, waarbij we positieve werk- en/of samenlevingservaringen creëren, rekening houdende met sociale, ethische en milieukwesties.”, aldus Patrick Janssens van der Maelen, CEO Iris Group.

Bringing Betterness to people’s premises

Het concept Betterness is bij Iris méér dan een slogan. Als belangrijke facilitaire en industriële speler wil Iris effectief bijdragen aan het creëren van een duurzame leefomgeving voor iedereen, niet alleen door een fysiek aangename werkplek te garanderen, maar ook door de mogelijkheid te bieden om goede werkrelaties op te bouwen binnen een veilig kader.

Zo heeft Iris zich geëngageerd om vanaf 1 maart 2020 nog uitsluitend Pro Bio producten te gebruiken en dit zonder meerkost voor de klanten. Pro Bio is een milieuvriendelijk schoonmaakgamma op basis van probiotica met EU Ecolabel en Cradle to Cradle certificaat van producent Greenspeed. Deze schoonmaakproducten zijn niet alleen een pak milieuvriendelijker dan de klassieke, vaak chemische producten, maar hebben ook een directe impact op het welzijn van de gebruikers.

Iris verkleint ook haar ecologische voetafdruk door de productie van haar eigen stroom via zonnepanelen en draagt zo haar steentje bij aan een schoner klimaat en beter milieu. Het onderhoudsteam van Iris doet eveneens aan milieuvriendelijke ongediertebestrijding, de groendienst zet in op een duurzaam groenonderhoud, in de gezellige koffiehoeken kunnen werknemers voortaan hun koffie drinken uit herbruikbare kartonnen bekertjes en een risicoanalyse kan uitgevoerd worden om de kwaliteit van de binnenlucht te analyseren bij de klanten.

Door betere oplossingen aan te reiken, wil Iris zo op een actievere manier bijdragen tot het realiseren van meer werkgeluk van zowel medewerkers als klanten.