Duurzaamheid

Als bedrijf staat Iris voortdurend voor nieuwe uitdagingen waaronder ecologische vraagstukken (bedrijfsafval, energiebesparing, transportkeuzes) en sociale kwesties (veiligheid en gezondheid, andere waarden en normen). Omdat we ons bewust zijn van deze dilemma’s vormt duurzaamheid of sustainability een sterk focuspunt binnen onze bedrijfsvoering en staat het centraal in onze missie. Deze bestaat erin oplossingen en diensten te leveren aan onze klanten met de bedoeling hen gemoedsrust en welzijn te bieden, zodat de productiviteit van onze klanten optimaal is.

Iris ondersteunt dan ook de UN Sustainable Development Goals (SDG’s) en is ervan overtuigd dat goede ondernemersprestaties enkel behaald worden door een goede balans tussen de drie belangrijke pijlers van sustainability, namelijk: People, Planet en Profit.

People

Mensen staan centraal bij Iris. Onze voornaamste focus op duurzaamheid is dan ook de P van People. Onze specialisten creëren fantastische werkplekken, zodat u zich op uw eigen kerntaken kunt concentreren. Een goed ingerichte en veilige werkplek trekt niet alleen het juiste talent aan, maar inspireert medewerkers ook om productiever te zijn en houdt hen gezond en veilig. Dit is uiteraard enkel mogelijk als ook onze eigen mensen kunnen werken in een unieke en inspirerende leefomgeving. Betterness kan tenslotte alleen maar uitgedragen worden als onze eigen mensen dit ervaren.

Planet

Bij Iris willen we ook onze impact op het milieu verminderen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en dat terwijl we onze klanten helpen in het creëren van duurzame werkplekken. Zo hebben we ons geëngageerd om, naast de klassieke schoonmaakproducten, ecologisch verantwoorde ProBio-producten aan te bieden. We verkleinen ook onze ecologische voetafdruk door de productie van eigen stroom via zonnepanelen. Door middel van milieuvriendelijke oplossingen dragen we zo ons steentje bij aan een schoner klimaat en beter milieu.

Profit

Het creëren van onberispelijke werkplekken maakt deel uit van het DNA van Iris. Door onze kennis te combineren met onze expertise, zoeken wij samen met de klant naar duurzame, rendabele oplossingen en innovatieve technieken om aangename en productieve werkplekken te creëren.

Bringing betterness to people’s premises