5 redenen waarom groen op kantoor goed is voor uw imago

5 RAISONS POUR LESQUELLES LE VERT AU BUREAU EST BON POUR VOTRE IMAGE
12 mei 2022

Wist u dat planten op en rond uw kantoor uw medewerkers gelukkiger, productiever en creatiever maken? Dat wijzen verschillende onderzoeken uit. Maar planten zijn niet alleen goed voor uw medewerkers, ze boosten ook uw imago. We geven u 5 redenen waarom.

Een goede eerste indruk

Ontvangt u thuis bezoek? Dan creëert u vast een aangename sfeer met een hartelijke begroeting, een opgeruimd interieur en eventueel een verse bos bloemen. Hetzelfde geldt voor een kantooromgeving: de eerste indruk telt en die begint vaak al op de parking van uw bedrijfsterrein. Is die mooi en verzorgd aangelegd? Dan scoort u meteen punten bij iedereen die arriveert. Is daarnaast ook het kantoor zelf gezellig aangekleed met planten en groen? Dan bewijst u meteen dat u zorg besteedt aan uw werkplek – en dus ook aan uw klanten en medewerkers, toch?

Een meerwaarde voor uw pand

Investeert u in een zorgvuldig onderhouden en groene bedrijfsomgeving? Dan levert u dat ook een mooi economisch rendement op. Want een aantrekkelijke omgeving verhoogt de waarde van uw vastgoed. Nog interessanter wordt het met een groendak – want dat isoleert tegen geluid, verhoogt de brandveiligheid én laat uw dak langer meegaan. Wat u dan weer een besparing oplevert op langere termijn. En wie weet voorziet uw gemeente wel in subsidies?

Een verlengstuk van uw merk

Trendy, modern, klassiek, rustiek, … vandaag zijn interieurstijlen al even divers als het aanbod bij uw favoriete bakker. Hetzelfde geldt voor groen in en rond uw kantoor. Door te kiezen voor een specifieke stijl versterkt u de uitstraling en het imago van uw merk. Is uw merkidentiteit eerder zakelijk? Dan kiest u misschien voor strakke lijnen, graspartijen, moswanden en geometrische terrastegels. Zit u in een creatieve sector? Dan behoren hangplanten in de vergaderruimten en een jungletuin met waterpartijen misschien wel tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: met groen kunt u alle kanten uit.

Een kroon op uw employer branding

Niet alleen uw klanten en medewerkers komen bij u over de vloer, ook sollicitanten. Vinden zij de werkplek niet aangenaam? Veel kans dat ze hun talent liever elders inzetten: onderzoek wees uit dat tot 81% van de werknemers in dat geval liever rechtsomkeert maakt. Met groen op en rond uw kantoor toont u hun dat u hun welzijn vooropstelt. Planten dragen tenslotte bij aan een betere luchtkwaliteit en werken stressverlagend en stimulerend. Daarnaast zorgen ze ook voor minder ziekteverzuim: goed voor uw planning én als argument om talent te overtuigen.

Een duurzame uitstraling

Uw bedrijventerrein op een ecologisch verantwoorde manier vergroenen draagt bij aan de biodiversiteit (bijvoorbeeld door de natuurlijke bestuiving van planten), verlaagt hittestress en kan een oplossing vormen voor wateroverlast. Bovendien is een groen imago vandaag meer dan ooit een goed imago. Kiest u voor een milieuvriendelijk onderhoud, dan kunt u zelfs uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Benieuwd hoe een groener kantoor uw bedrijfsimago kan verbeteren? Iris helpt u van ontwerp tot onderhoud! Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.